gyerek táncórák

Kreatív táncimprovizációs órák gyerekeknek

Óvodás csoport (4-6) –  Szerda 16:30-17:30

Kisiskolás csoport (7-9) – Szerda 15:30-16:30 vagy 17:30-18:30

A gyermekek ösztönös mozdulatai, kreatív energiái és képzelőereje lesznek az foglalkozás központi elemei. A vezetett és szabad improvizáció, valamint a kreatív-alkotó feladatok által az önkifejezés és önfelfedezés, testtudat fejlesztés és a közösségi élmény kerül majd középpontba az órákon. Különböző tánctechnikák alapjaival való ismerkedés, kreatív eszközhasználat és koordináció fejlesztés szintén szerepet kap majd a tematikában.

A gyermekek ösztönösen mozdulnak, táncolnak. Akár zenére, vagy zene nélkül, a szülők pedig ámulattal nézik, honnan jön a sok mozdulat és érzés. Óráimon szeretnék ezzel a belső késztetéssel és érzéssel foglalkozni, engedni a kicsik számára, hogy önmagukból mozduljanak, kifejezzék magukat a mozgáson keresztül.

A tánc és ahhoz kapcsolódó kreatív játékok során a gyermekek találkozhatnak olyan helyzetekkel, feladatokkal és problémákkal, amelyek megoldásával sokat fejlődhetnek. A közös táncolás, alkotás és felfedezés az életre neveli a gyermeket: alkalmazkodik társaihoz, megbecsül másokat, felfedezi önmagát és környezetét. Az órák célja, hogy a gyerekek mozgással és alkotással önfeledten, játékos formában fejlődjenek.

 

A kisiskolás órán az óvodás korosztályhoz képest már részletesebben elkezdődik a technikai alapok elsajátítása. Az órát mindig “tréninggel” kezdjük, felhasználva a kortárs és modern tánctechnika, valamint a balett alapjait is, könnyed és élvezhető formában. A sorgyakorlatok, a floorwork alapjaival való ismerkedés, sok ugrás és rövid kombinációk elsajátítása is az órák részét képezik. A vezetett és szabad improvizáció ezen az órán is fontos szerepet kap, megjelennek a csoportos-páros feladatok, valamint a közösen alkotás. A változatos eszközhasználat és a rajzolás szintén hozzájárul, hogy minden óra izgalmas legyen, és új kihívásokat tartogasson számukra.

Kortárs-modern táncórák

Kortárstánc  (10-12 éves kor között) – Hétfő 15:30-17:00

Moderntánc (10-12 éves kor között) – Csütörtök 16:00-17:30

10 éves kor felett  a 90 percnek köszönhetően van lehetőségünk komolyabban elmélyülni a tánc technikai részleteiben, úgyanúgy szem előtt tartva az önkifejezés, közösségi élmény és a kikapcsolódás fontosságát.

A modern táncórákon a hangsúly a táncos tréninggyakorlatok és kombinációk elsajátításán van, felhasználva a Graham – és Limón technikát, valamit a jazztánc és a klasszikus balett elemeit.
A kortárs órákon az improvizáció, floorwork valamint a mozgásos kreatív feladatok lesznek a középpontban. A koreográfia tanulás, a testtudat fejlesztés, a csoportos és improvizációs feladatok és játékok, valamint a nyújtás mindkét órán megjelenik, felhasználva a modern- és kortárstánc stílusjegyeit.

A gyerekek fokozatosan ismerik meg és sajátítják el azokat a szabályokat, és technikai tudnivalókat, amelyeket betartva elkerülhetőek a sérülések, így testükkel és saját adottságaikkal összhangban, a későbbiekben is tudatosan, önmagukra és környezetükre odafigyelve mozognak és sportolnak majd.

 
Az órák helyszíne: Szentendre, KOCKA táncterem